maandag 10 september 2012

De Pita Pizza

Snel gemaakt, leuk met verjaardagen, heerlijk op de luie zondag en nog eens in gezonde variaties te maken ook: De Pita Pizza

Hier is het sinds de zomer een hit, de pita pizza. De kinderen eten gegarandeerd hun bordje leeg, terwijl mama er stiekem nog wat groenten tussen doet, zelfs papa kan nu in de keuken staan!
De pita broodjes zijn voor een luttel bedrag in de meeste supermarkten wel te krijgen, de vulling kun je net zo ingewikkeld en duur (of goedkoop) maken als je zelf wilt. Heerlijk met verse groenten van het seizoen, restjes van de vorige dag, beetje fruit van de fruitsalade van de lunch, wat je maar net in de (koel)kast of vriezer hebt staan, je fantasie is the limit. En natuurlijk superleuk om met je kinderen te maken tijdens bijvoorbeeld een kinderfeestje. zet alle (gesneden) klaar in vrolijke bakjes en laat ze zelf hun broodje beleggen.

Hieronder een aantal varianten:

champignons met rundergehakt.

1 dubbelpak pita broodjes a 8 stuks.
1 blikje pizza tomaten
100 gram rundergehakt
ca 5 champignons (gesneden)
potje gegrilde paprika's op olie (gesneden)
geraspte pizza kaas
basilicum
oregano
zout/peper naar smaak

smeer de pita's in met de tomaten blokjes. Bak ondertussen zonder olie of boter de rundergehakt rul en voeg de champignons toe. haal van de hittebron en voeg naar smaak zout en peper toe. Hak de oregano en basilicum en voeg deze aan het gehakt mengsel toe. strooi wat geraspte kaas over de pizzaatjes en zet ze ongeveer tien minuten bij 180 graden in de oven. strooi nog wat basilium blaadjes over de pizza voor het serveren.

De 2 minuten Pita Pizza


1 dubbelpak pitabroodjes
1 pot hak pasta saus met groenten
1 blik ham
geraspte kaas

snijdt de ham in blokjes en roer dit door een half potje pasta saus. Smeer deze saus over de pitabroodjes en bedek met een laagje geraspte kaas. ca 10 minuten in de over op 180 graden.

Pita's met spinazie en pijnboompitten.

1 dubbelpak pita broodjes
1 blik pizza tomaten
klein beetje spinazie blaadjes (houd wat aan de kant als je de dag er voor bijv. spinazie eet)
10 gr pijnboompitten
bolletje mozzarella of voor wat krachtigere smaak 50 gr. zachte geitenkaas
oregano, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout/peper

breng de pizzatomaten op smaak met de knoflook, zout en peper en verdeel dit over de broodjes. dompel de spinazie in kokend water en spoel koud af. knijp het vocht er goed uit en verdeel over de broodjes. bak de pijnboompitten zonder olie in de koekenpan en verdeel ook deze over de broodjes. verkruimel tot slot de mozzarella of geitenkaas over de broodjes. ca 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en garneer daarna met fijngesneden oregano.

PPP, Pesto Pita Pizza

1 dubbelpak pitabroodjes
1 potje groene pesto
8 zongedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
1/2 paprika in reepjes
3 champignons in blokjes gesneden
blaadjes basilicum
50 gr feta

smeer de broodjes in met pesto en bedek ze met de reepjes tomaten, paprika, en blokjes chapignons.
verkrummel de feta over de broodjes en zet voor 10 minuten in de overn op 180 graden. garneer met blaadjes basilicum. Voor een niet vegetarische variant erg lekker met gebakken spekblokjes of gegrilde kipreepjes.

eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...